ACTIVITEITEN

Dagbesteding, sport en recreatie voor mantelzorgers en mensen met dementie

Valys reisservice

Valys is voor mensen die niet meer zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen. Als u buiten de regio wilt reizen kunt u bij Valys een reis boeken.

Kosten: Er geldt een jaarlijks standaard persoonlijk kilometerbudget van 600 kilometer voor de lage (openbaar vervoer) prijs van € 0,20 per kilometer. Daarboven zijn de kosten € 1,31 per kilometer. 

Regiotaxi Haaglanden

Regiotaxi Haaglanden is een vorm van openbaar vervoer voor mensen met een mobiliteitsbeperking. De taxi haalt u op bij de voordeur en brengt u tot de deur van uw bestemming.

Kosten: U betaalt uw rit met Regiotaxi per zone. De 1e, 2e en 3e zone kosten elk € 2,50. Daarnaast betaalt u een opstaptarief van € 2,50. Vanaf de 4e zone geldt een tarief van € 5,00 per zone. Inwoners met een Wmo-indicatie krijgen een korting op het standaardtarief.

Particuliere Vervoersdienst

De Particuliere Vervoersdienst van Delft voor Elkaar brengt ouderen die niet zelf voor vervoer kunnen zorgen van A naar B.

Kosten: Het lidmaatschap kost €15 per jaar per woonadres Voor een enkele rit binnen Delft betaalt u €3,50. Een retour rit in Delft kost €6,50. Voor een retour geldt een tijdsperiode van maximaal 1 uur. Een rit buiten Delft kost €0,40 per gereden kilometer met een minimum van €5,00.

Zwemmen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Houdt u of uw naaste van zwemmen? Bij het Sportfondsenbad in Delft kunt u elke dinsdagmiddag van 14:15-15:00 zwemmen in een prikkelarme omgeving.

Kosten: De zwemles kost €7,40 per persoon, per keer. Deelname voor mantelzorgers en vrijwilligers is gratis.

Ontmoetingscentrum Vermeertoren

Bij het ontmoetingscentrum kunt u dagelijks gebruikmaken van verschillende activiteiten die aansluiten bij uw interesses en behoeftes. Bij ontmoetingscentrum Vermeertoren kunt u terecht als u vergeetachtig bent, moeite hebt met de dingen van alledag of moeite hebt met het begrijpen van anderen.

Kosten: Het ontmoetingscentrum is vrij toegankelijk.

Ontmoetingscentrum Pijnacker

Bij het ontmoetingscentrum kunt u dagelijks gebruikmaken van verschillende activiteiten die aansluiten bij uw interesses en behoeftes. Er zijn twee huiskamers, één voor mensen met geheugenproblemen en één voor mensen met een somatische aandoening.

Kosten: Het ontmoetingscentrum is vrij toegankelijk.

Ontmoetingscentrum Mozartlaan

Bij het ontmoetingscentrum kunt u dagelijks gebruikmaken van verschillende activiteiten die aansluiten bij uw interesses en behoeftes. Bij ontmoetingscentrum Mozartlaan kunt u terecht als u vergeetachtig bent, moeite hebt met de dingen van alledag of moeite hebt met het begrijpen van anderen.

Kosten: Het ontmoetingscentrum is vrij toegankelijk.

Ontmoetingscentrum Dock van Delft

Bij het ontmoetingscentrum kunt u dagelijks gebruikmaken van verschillende activiteiten die aansluiten bij uw interesses en behoeftes. Bij de activiteiten is speciaal aandacht jonge mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Kosten: Het ontmoetingscentrum is vrij toegankelijk.

Odensehuis de Linde Delft

Het Odensehuis de Linde in Delft is een inloophuis, ontmoetingsplek en informatiecentrum voor mensen met beginnende dementie en hun naasten/mantelzorger. Bij het Odensehuis staan eigen regie en autonomie op de voorgrond.

Kosten: Het Odensehuis is kosteloos toegankelijk voor deelnemers. Deelnemers bepalen zelf of en hoeveel zij financieel willen bijdragen.

Zorgboerderijen BuitenGewoon

Bij de zorgboerderijen van BuitenGewoon vindt u kleinschalige zorg in een aantrekkelijke, landelijke omgeving voor mensen met dementie. BuitenGewoon biedt mensen met gediagnosticeerde geheugenproblemen een gevoel van thuiszijn in een veilige, vertrouwde omgeving.

Kosten: Vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) worden verblijf, voeding, zorg en medicijnen van de bewoners vergoed. De dagverzorging wordt vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de WLZ.

Dagopvang – Boerderij Weidelicht

In het groene hart van Midden-Delfland bieden wij kleinschalige dagopvang voor ouderen met dementie. Op deze authentieke plek kunnen mensen met dementie samen met hun mantelzorgers terug in de tijd gaan.

Kosten:

Alzheimercafé

Een Alzheimercafé is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Er wordt voorlichting gegeven en u kunt er vragen stellen.

Kosten: Het Alzheimercafé is vrij toegankelijk.

Yoga voor mantelzorgers

Pieter van Foreest biedt yoga voor mantelzorgers aan om u ontspanning te bieden en gelijkgestemden te ontmoeten

Kosten: De yogales kost €5,00 per keer.

Categorieën

Service

U kunt ons op twee manieren bereiken. Via de mail. We streven naar een reactie binnen twee dagen. Ook zijn we op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

ic_local_phone_24px