OMGAAN MET GEDRAG

Tips over veranderend gedrag

Informatiecentrum dementie

Het informatiecentrum is er voor iedereen met geheugenproblemen en/of dementie. Denk hierbij aan uitleg over dementie, hoe herkent u dementie, hoe kan ik hiermee omgaan, welke zorg- en welzijnsinstanties kunnen iets betekenen of het gewoon bieden van een luisterend oor. U hoeft geen zorg te ontvangen of een zorgvraag te hebben om te bellen. U […]

Kosten: Gratis

Tips voor het stimuleren van gedrag

Activiteiten geven structuur aan haar dag en bieden afleiding van alle chaos in het hoofd. Regelmatig bezig zijn houdt de hersenen actief en het lichaam gezond. Daardoor kan uw naaste meer dingen zelf blijven doen.

Kosten:

Omgaan met gevaarlijke situaties thuis

Als de dementie bij uw naaste erger wordt, kan hij of zij situaties minder goed overzien en het risico op gevaar slechter inschatten. Op dementie.nl kunt u lezen hoe u gevaarlijke situaties kunt voorkomen.

Kosten:

Naaste voorbereiden op de verhuizing naar een verpleeghuis

Met de verhuizing van uw naaste sluit u een hoofdstuk definitief af. Op dementie.nl vindt u tips hoe u uw naaste kunt voorbereiden op zijn of haar verhuizing.

Kosten:

Gebrek aan empathie van uw naaste

Uw naaste met dementie laat zelf weinig emoties zien en herkent uw emoties en die van een ander niet meer. Op dementie.nl vindt u tips hoe u hiermee om kunt gaan.

Kosten:

Communiceren met uw naaste

Dementie maakt met elkaar communiceren lastiger. Op dementie.nl vindt u 10 tips om makkelijker met uw naaste te communiceren.

Kosten:

Agressie en huiselijk geweld

Op dementie.nl vindt u tips om agressief gedrag te voorkomen en tips voor het moment dat uw naaste al agressief is.

Kosten:

Tips om te helpen bij eten en drinken

Voor uw naaste met dementie is voldoende en gezond eten en drinken hartstikke belangrijk. Op dementie.nl vindt u tips om eten en drinken makkelijker en leuker te maken.

Kosten:

Categorie├źn

Service

U kunt ons op twee manieren bereiken. Via de mail. We streven naar een reactie binnen twee dagen. Ook zijn we op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

ic_local_phone_24px