OMGAAN MET GEDRAG

Tips over veranderend gedrag

Delen

Gespreksgroep partners van mensen met dementie

Zorgt u voor een partner met dementie?  Dat zorgen kan een zware belasting zijn. Deelnemen aan een gespreksgroep kan helpen om de dagelijkse praktijk wat te verlichten. Daarom organiseren de Ontmoetingscentra van Pieter van Foreest in 2022 3x een serie van vier bijeenkomsten voor mantelzorgers die voor hun thuiswonende partner met dementie zorgen. Uiteraard maakt […]

Kosten: Aan deelname zijn géén kosten verbonden.
Meer informatie

Informatiecentrum dementie

Het informatiecentrum is er voor iedereen met geheugenproblemen en/of dementie. Denk hierbij aan uitleg over dementie, hoe herkent u dementie, hoe kan ik hiermee omgaan, welke zorg- en welzijnsinstanties kunnen iets betekenen of het gewoon bieden van een luisterend oor. U hoeft geen zorg te ontvangen of een zorgvraag te hebben om te bellen. U […]

Kosten: Gratis
Meer informatie

Tips voor het stimuleren van gedrag

Activiteiten geven structuur aan haar dag en bieden afleiding van alle chaos in het hoofd. Regelmatig bezig zijn houdt de hersenen actief en het lichaam gezond. Daardoor kan uw naaste meer dingen zelf blijven doen.

Kosten:
Meer informatie

Omgaan met gevaarlijke situaties thuis

Als de dementie bij uw naaste erger wordt, kan hij of zij situaties minder goed overzien en het risico op gevaar slechter inschatten. Op dementie.nl kunt u lezen hoe u gevaarlijke situaties kunt voorkomen.

Kosten:
Meer informatie

Naaste voorbereiden op de verhuizing naar een verpleeghuis

Met de verhuizing van uw naaste sluit u een hoofdstuk definitief af. Op dementie.nl vindt u tips hoe u uw naaste kunt voorbereiden op zijn of haar verhuizing.

Kosten:
Meer informatie

Gebrek aan empathie van uw naaste

Uw naaste met dementie laat zelf weinig emoties zien en herkent uw emoties en die van een ander niet meer. Op dementie.nl vindt u tips hoe u hiermee om kunt gaan.

Kosten:
Meer informatie

Communiceren met uw naaste

Dementie maakt met elkaar communiceren lastiger. Op dementie.nl vindt u 10 tips om makkelijker met uw naaste te communiceren.

Kosten:
Meer informatie

Agressie en huiselijk geweld

Op dementie.nl vindt u tips om agressief gedrag te voorkomen en tips voor het moment dat uw naaste al agressief is.

Kosten:
Meer informatie

Tips om te helpen bij eten en drinken

Voor uw naaste met dementie is voldoende en gezond eten en drinken hartstikke belangrijk. Op dementie.nl vindt u tips om eten en drinken makkelijker en leuker te maken.

Kosten:
Meer informatie

Categorieën

Service

U kunt ons op twee manieren bereiken. Via de mail. We streven naar een reactie binnen twee dagen. Ook zijn we op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.